الثلاثاء، 2 أكتوبر 2012

مكرونه نجــــــــرسكو


 مكرونه نجــــــــرسكو

المقادير

كيس مكرونه اللي هيا شرايطها عريضه بلاش فضايح 
1/4 كيلو صدور فراخ 
1/4 كوب مرقه سبق وقولتلك انها شوربه هاا
1/2 كوب لبن 
بصله صغيره مفرومه ناعم
2 معلقه من الدقيق
2 معلقه من السمن
بهارات وملح وفلفل


الطريقة

نسلق المكرونه بالطريقه العاديه عارفاها ولا ايه حكايتك !! "يا صبرا يانا" 
ثم نضع البصل فى حله على النار مع اضافة السمن ثم نضيف اليه الدقيق ونقلب حتى يبدأ لون الدقيق بالتغير نضع اللبن ونحرك سريعا ونضيف البهارات والملح ونحرك حتى يسمك القوام ثم اخففه باضافه المرق فى حله تانية ونضع ملعقه سمن وعليها معلقه بصل مفروم ومعلقه ثوم ونقلبهم حتى يصير لونهم اصفر نضع صدور الدجاج المقطعه بعد تتبيلها بملح وبهارات ونحرك الفراخ اللي هيا الدياي اللي هو الججاج لحد ما تتشوح ثم نضع عليها معلقتين من صلصله البشامل الى عملناها قبل ثم نحركها وبعدها نضيف اليها المكرونه المسلوقه ونقلبهم ببعض ونضيف معلقتين بشامل الى المكرونه ثم نضع المكرونه فى صنية مدهونة ونضع باقى البشمل على الوجه ونضيف على الوجه جبن رومى مبشور او صفار بيضه وتدخلها للفرن 10 دقائق وممكن تضيفي للفراخ وهى بتستوى معلقه مسطرده.

0 التعليقات:

إرسال تعليق

شارك

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More